Kokemattomalle tietoa

Koskimelonnan yleinen keskustelu

Valvojat: mikktaho, AnttiP, ville

Vipe__75
Viestit: 3
Liittynyt: 5.11.2008 23:02

Kokemattomalle tietoa

Viesti Kirjoittaja Vipe__75 »

Terve aloittelin koskimelontaa viimekesänä poolo paatilla
Nyt tarvisi sitten ostaa koskari, olen koe käyttänyt Robson twintippiä hallissa mutta ei soveltunut minulle, mutta sain Jackson 4Funin joka on isompi, mutta mitenkäs, kun porukat hallilla sanoivat ettei sovellu mulle koska en pystynyt melomaan etukautta ympäri olen noin 88 kg.
Kun taas jacksonin saitilla oli että sopii juuri painolta mulle kannattaako ostaa?
Mikael
Viestit: 40
Liittynyt: 22.6.2008 16:24

Viesti Kirjoittaja Mikael »

Etukautta ympäri? Tarkoitatko että et pysty upottamaan keulaa? Jos olet aloittelija, niin ei kannata ostaa liian pienta kajakkia. Koskessa se on jatkuvasti nokka taivasta kohti ja nurin. Se, että pystytkö upottamaan keulan tasasessa vedessä ei merkkaa enää mitään koskessa. Jos 4fun tuntui hyvältä ja jämäkältä, niin osta sellanen. Siehän sen paatin ostat, eikä kaverit. Liian pieni kajakki aiheuttaa lisäksi suurta tuskaa jalkaterille. Ja hei, opettele double pump http://playak.tv/view_video.php?viewkey ... ategory=mr
jorge
Viestit: 96
Liittynyt: 18.4.2007 13:59
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jorge »

Olettaisin että "etukautta ympäri" on kuperkeikka eli melotaan spurtti suoraan, paino eteen ja sitten kun nokka uppoaa niin noustaan jalkatuille seisomaan ja ympäri mennään. Ulkomaan nimeltään "Plowing ender" joka tosin tarkastiottaen tarkoittaa että tehdään ko. temppu virranrajaan.

Tohon vaikuttaa aika moni asia että saako sitä kuperkeikkaa aikaan kuten rokkeri ja kannen muoto keulassa. Myös sun oma painopiste (etu-taka- sekä korkeussuunnassa). Paatin tilavuutta ja painoasi ei saa unohtaa. Eli voi olla että 4FUN on oikean kokoinen mutta keulan muoto ja painopisteesi hankaloittaa tätä kuperkeikkaa - trimmaa kanoottisi etupainoiseksi hiukan ja pistä telttapatjaa penkin ja itsesi väliin - kokeile sitten.

Mutta kuperkeikka paatin valinnassa ei ole mielestäni oikea valintaperuste ainakaan jos sanotaan että paatti on liian iso kun et saa sitä tehtyä. Kuten jo totesin siihen vaikuttaa niin moni muukin asia mikä pitää olla kohdallaan, ja sun taitoa ei vielä arvioitu. Ei kuperkeikka ole automaattinen - paatti kääntyy sivulle jos sitä ei osaa ohjailla.

--

Jos halliharjoittelussa ja yleensä koskimelonnassa kehittyminen kiinnostaa niin mene suoraan Jackson-brändillä Star-sarjaan. Double pump:t, kärrynpyörät sun muut on paljon helpompia Star kuin Fun-sarjalla. Vanhanmallinen Star on mielestäni helpompi uimahallissa - hitaampi ja 'kömpelömpi' ulkona aallossa kun uudenmallinen (vm 2007). Voi olla jopa niin että aloittelijalle vanhanmallinen on helpompi ulkomelonnassa kun asiat ei tapahdu ihan niin äkkiä johtuen hitaammasta vauhdista ja huonommasta kiihtyvyydestä.

Kuten Mikael sanoo - niin sitten toi paatin koko sisältä, mielestäni melontamukavuus on tärkeämpää kuin liian tiivis koko. Tähän taas vaikuttaa painosi lisäksi sun pituus, pituuden suhde jalat/selkä ja kengän koko. Koeistu paattisi melontasäädöillä (vähintään 30min), jos paikat puutuu niin harkitse enemmän. Ei ole mukavaa pitää 15min välein 5min tauko sen takia ettei pysty istumaan paatissa. Jalat kramppaa, saat liikavarpaita sun muuta kivaa. Itse pystyn istumaan vaikka 3h halli/koskisession suoralta istumiselta paatissa. Hommaa siis tarpeeksi tilava - muttei liian tilavaa. Helppoa :)

Budjetista ei vielä puhuttu ja tokkopa tartteekaan.

Näihin kaikkiin ominaisuuksiin kun löydät optimipaatin omilla mieltymyksilläsi ja painoarvoillasi - osta se paatti, voit ainakin perustella ostoksesi hyvin kavereillesi ja sinun on hyvä meloa sillä. Mitä muuta vaaditaan? :).
Vipe__75
Viestit: 3
Liittynyt: 5.11.2008 23:02

Viesti Kirjoittaja Vipe__75 »

Testailin 4Funia hallissa noin 1h putkeen ihan uskomattoman hyvä tilat ei puutumisen merkkejä jaloissa tai selässä, kyllä kuumottaisi ostaa kuitenki se jo kotona on :D
Kiitoksia infosta
aapo
Viestit: 87
Liittynyt: 23.12.2006 12:56
Paikkakunta: Jyväskylä

Myynnissä Dagger King Pin 6.3

Viesti Kirjoittaja aapo »

Moro!
Mulla olis myynnissä Dagger KingPin 6.3.
Erittäin hyvä perus freestylekajakki kokoisellesi.
Ota yhteyttä!

Aapo Halonen
040-520 6751
aapo.halonen@gmail.com
Vastaa Viestiin