Mansettien liimaus

Koskimelonnan yleinen keskustelu

Valvojat: mikktaho, AnttiP, ville

-=KH=-
Viestit: 51
Liittynyt: 22.5.2012 11:20

Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja -=KH=- »

Mitä liimaa toimenpiteeseen kannattaa käyttää?

-Kristian
Avatar
Aku
Viestit: 264
Liittynyt: 24.1.2007 0:08
Paikkakunta: itämaan tietäjä

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja Aku »

Mä olen käyttäny liquisolea, saa rautakaupoista.
Tästä muuten löytyy jo ennestään keskustelusäie, käytä hakua.

Aku
JussiI
Viestit: 119
Liittynyt: 20.12.2006 22:48

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja JussiI »

Terve,

Vaihdoin elämäni ensimmäisen mansetin käyttäen liquitsolea, mutta lopputulos ei ollut kovin mairitteleva. Kaiken maaliman ämpäreitä ja muita apuvälineitä neuvottiin käyttämään, mutta aika laihoin tuloksin. Lsole kuivuu hitaasti ja tästä syystä mansetti ei tahdo pysyä paikallaan millään ja jälki oli sen mukainen.

Tein toisen vaihdoksen n. kk sitten. Tällä kertaa käytin kumin liimaamiseen tarkoitettua kontaktiliimaa. Samaa tai vastaavan kaltaista liimaa käyttävät kuulemma sukeltajat ja sukelluspukuja valmistavat liikkeet.

Työ oli paljon yksinkertaisempaa. Ohjeita noudattaessa mansetti tarttui heti ensimmäisellä kerralla oikeaan paikkaan, pysyi paikallaan alusta lähtien ja jälki oli monta kertaa parempi, lähes ammattilaistasoinen. Eli suosittelen oman kokemukseni perusteella käyttämään jotain kontaktiliimaa. Joku voi toki olla toista mieltä. Viimeistelein saumat kylläkin liquit solella varmistaakseni vedenpitävyyden.

Ainakin minulle vaihto oli tällä kertaa positiivinen kokemus ja teen taatusti samalla tavalla vielä toiseenkin takkiin mansetin vaihdon.

Pikkuniksejä toki tarvitaan vieläkin, mutta ne on ämpäriä paljon yksinkertaisempia.

Jussi
Avatar
Aku
Viestit: 264
Liittynyt: 24.1.2007 0:08
Paikkakunta: itämaan tietäjä

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja Aku »

Mä olen äkkiseltään laskettuna vaihtanut viisi kaulamansettia pelkällä liquisolella ja homma on onnistunut joka kerta. Musta se ei ole kovin vaikeaa, toki se on suhteellista ja mulla kun ei ole tietoa paremmasta... Ämpäriä ja vähän voimaa tossa tarvii ja myönnettäköön että johinkin takkeihin on helpompi vaihtaa mansetti kuin toisiin.
Sen uuden mansetin saa pysymään paikallaan liiman kuivumisen ajan kun vetää jollain helposti irtoovalla teipillä kiinni. Itse olen käyttänyt maalarinteippiä, ei liiku mansetti minnekkään.

Mä ajattelin että ton kontaktiliiman etu olisi se että saa takin heti käyttöön mutta jos sen joutuu kuitenkin viimeistelemään liquisolella niin siinä se etu menee.

Mitä estetiikkaan tulee niin ainakaan mun työn jälki ei ole lähelläkään ammattimaista mutta on noi vettä pitäneet ja pysyneet kiinni(ja noi ei näy ulospäin)
Avatar
AnttiP
Viestit: 1180
Liittynyt: 11.12.2006 19:54
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja AnttiP »

Foorumin haku ei toimi. Yritän korjata jossain vaiheessa (ei hae vanhempia viestejä). Kannattaa käyttää toistaiseksi googlea.

Bison Liquid Sole (tai Liquid Rubber) on liiman nimi, tarjoustalosta, rautakaupasta ja jopa Prismasta voi löytyä.

Tosiaan joku helpommin ja liimattava ja nopeammin kuivuva liima olisi parempi. Pitkä kuivumisaika vaatii että osat pysyvät pitkään paikallaan.

Joitain ohjeita vaihtamiseen
viewtopic.php?p=320 --> http://kotisivu.dnainternet.net/joutur/ ... vaihto.htm
viewtopic.php?p=2243

-AnttiP
mirjami
Viestit: 98
Liittynyt: 6.6.2009 21:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja mirjami »

JussiI kirjoitti:Tein toisen vaihdoksen n. kk sitten. Tällä kertaa käytin kumin liimaamiseen tarkoitettua kontaktiliimaa. Samaa tai vastaavan kaltaista liimaa käyttävät kuulemma sukeltajat ja sukelluspukuja valmistavat liikkeet.
Kumpi on parempi Aquaseal vai Liquisole? Liquisolea saa Etolastakin, Aquasealia yleensä vain sukellustarvike- ja melontaliikkeistä. En ole toistaiseksi vaihtanut itse vaan vaihdattanut sukellusliikkeissä, kun ei ole puristinta.
Käsittääkseni mallivideoita on youtubessa ja ohjeita useilla nettisivuilla.
Viimeksi muokannut mirjami, 13.6.2012 14:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Mirja Hämäläinen
Avatar
mikktaho
Viestit: 740
Liittynyt: 10.3.2012 17:30
Paikkakunta: Lohja

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja mikktaho »

mirjami kirjoitti:Kumpi on parempi Aquaseal vai Liquisole? Edellistä saa Etolastakin, jälkimmäistä yleensä vain sukellustarvike- ja melontaliikkeistä. En ole toistaiseksi vaihtanut itse vaan vaihdattanut sukellusliikkeissä, kun ei ole puristinta.
Käsittääkseni mallivideoita on youtubessa ja ohjeita useilla nettisivuilla.
Nuo lienee suunnilleen samaa kamaa. Noiden liimojen huono puoli on, että liima kovettuu aika myöten.

Minä en ymmärrä mitään melonnasta tai melontavaatteista, mutta sukelluskuivapukuihin on eräskin mansetti tullut liimailtua. Kahdesta eri liimasta kokemusta, alkuun käytin ainakin Etrasta löytyvää SC2000 kaksikomponenttiliimaa. Tämä oli hyvä, liiman annetaan kuivua siten, ettei sormi enää tartu siihen kiinni. Suht helppo asetella paikoilleen. Sittemmin olen käyttänyt Kiillon Novaflex liimaa. Tämän mukava ominaisuus on tuo lämpöaktivoitavuus. Liimat saa kuivua molemmille pinnoille ja ne saa asetella rauhassa oikeille kohdalla. Sen jälkeen kuumailmapuhaltimella hieman lämpöä ja telaus päälle.

EDIT: viikonloppuna kurssilla katselin noita anorakkien yms. mansetteja ja rakenne vaikuttaa olevan hyvin pitkälti samanlainen kuin sukelluspuvuissakin. Uskaltaisin näin ollen suositella em. ohjeita myös melontavehkeiden mansettien liimauksiin. Voin tarvittaessa myös jeesailla, jos meinaa tuottaa tuskaa :)
KaitsuH

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja KaitsuH »

Hots raits!

Tässäpä pitkästä aikaa kaikille tarpeellinen kurssin aihe! Jos mikktaho voisi vaikkapa joskus syksyllä tulla Kontille opastamaan mansetin vaihdon saloissa, saataisiin kasaan hyödyllinen ja sivistävä viikonloppu. Voitais koittaa ostaa mansetteja nippu ja liimailla niitä saunomisen ja viinin särpimisen ohessa. Ittelläkin makaa kaapissa pari anorakkia odottamassa mansettien vaihtoa. Liquidsolen kanssa turaaminen on niin synkkää hommaa, että odotan jotain sujuvampaa tapaa mansettien vaihtoon.

Eli joskus syyspimiden koittaessa melontaa ja mansettien liimailua isolla porukalla?
Avatar
mikktaho
Viestit: 740
Liittynyt: 10.3.2012 17:30
Paikkakunta: Lohja

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja mikktaho »

Minä kun juuri meinasin laittaa ostoilmoituksen mansettirikkoisista anorakeista :)

Voidaan hyvin pitää liimauskoulutusta. Se ei mikään kovin suuri amerikantemppu ole. Vaatii muutaman työkalun, mutta olen niidenkin lähteen nyt löytänyt joten ei tule ongelmaa siitäkään.
Auvo
Viestit: 21
Liittynyt: 1.7.2010 16:40

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja Auvo »

Mistäs noita mansetteja saa? Edullisesti ja helposti? Lähinnä siis nettikaupoista/muuten vaan postilla toimittavista liikkeistä on siis kysymys. Huomasin nimittäin tänään koskella anorakkia päälle vetäessä että kaulamansetti on halki.
Autuaita ovat kaikki puupäät, sillä he eivät huku.
Avatar
mikktaho
Viestit: 740
Liittynyt: 10.3.2012 17:30
Paikkakunta: Lohja

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja mikktaho »

Auvo kirjoitti:Mistäs noita mansetteja saa? Edullisesti ja helposti? Lähinnä siis nettikaupoista/muuten vaan postilla toimittavista liikkeistä on siis kysymys. Huomasin nimittäin tänään koskella anorakkia päälle vetäessä että kaulamansetti on halki.
Edullisuudesta en tiedä, mutta nettikauppa ainakin: http://www.varuste.net/tuotteet2.php?_i ... i=Mansetit
Vilma
Viestit: 33
Liittynyt: 11.6.2012 14:43

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja Vilma »

Itelläki mansettien vaihto kohta edessä mut pienen halkeaman ensiavuks mulle neuvottiin että mattoveitellä leikkaa sen halkeaman poies niin ei halkea lisää ennenku saa uutta mansettia, mulla on hyvin toiminu, ei tarvii jokakerta pelätä että nyt se rusahtaa rikki.
Avatar
mikktaho
Viestit: 740
Liittynyt: 10.3.2012 17:30
Paikkakunta: Lohja

Re: Mansettien liimaus

Viesti Kirjoittaja mikktaho »

Vilma kirjoitti:Itelläki mansettien vaihto kohta edessä mut pienen halkeaman ensiavuks mulle neuvottiin että mattoveitellä leikkaa sen halkeaman poies niin ei halkea lisää ennenku saa uutta mansettia, mulla on hyvin toiminu, ei tarvii jokakerta pelätä että nyt se rusahtaa rikki.
Toi on hyvä ensiapu. Saksia kannattaa välttää, niillä tulee herkästi palkeenkieli. Kannattaa myös venyttää mansetti jonkun kovan kappaleen ympärillä leikkauksen ajaksi. Hihamansetille hyvä jigi on lasinen viinipullo.
Vastaa Viestiin