Chilestä

Koskimelonnan yleinen keskustelu

Valvojat: mikktaho, AnttiP, ville

Hernikki
Viestit: 46
Liittynyt: 3.1.2007 16:22

Chilestä

Viesti Kirjoittaja Hernikki »

Pahoittelen etukäteen jos koet tekstin vaikeasti luettavaksi. En ole mikään runoilijapoika. Haluan kuitenkin antaa muutamia vinkkejä mahdolliselle Chilen reissulle ettet kokisi kohdetta ylihypetetyksi.

Chilessä koskimelonnan kannalta reissu kannattaa ajoittaa marras-joulukuulle. Itse olin lokakuun puolesta välistä tammikuun puoleen väliin ja tammikuussa joet alkoi muuttua aika kuiviksi. Lokakuun puolessa välissä oli taas vielä pakkasöitä koska kevät vasta niin aluillaan. Chilessä sää saattaa marraskuussakin olla päivällä +30 ja yöllä -3 astetta, joten pipo ja hyvä makuupussi mukaan.

Melottavaa löytyy kaiken tasoisille koskimelojille, mutta parhaiten paikka palvelee melojia, jotka luokittelevat itsensä kykeneväksi laskemaan vitosen koskiluokitusta. Vaativia teknsisiä kivisiä jokia ja isoja vesiputouksia löytyy paljon.

Reissun pituudesta päätellen kannattaa harkita ostaako vai vuokraako auton ja sama koskee myös kajakkia. Muutaman viikon reissuille suosittelen vuokravälineitä, mutta pidemmille ehdottomasti oman hankkimista koska vuokraus on kallista. Autot ovat yleisesti kalliita Chilessä, mutta siitä hinnasta saa sentään jotain takaisin kun myy auton eteenpäin reissun päätteeksi. Auton ostamiseen voi tarvita paikallisen apua kaiken paperisodan selvittämiseksi. Voin auttaa jos joku tarvitsee apua mutten ala tähän erikseen selvittämään ainakaan tällä kertaa. Uuden kajakin ja melontavarusteita saa ostettua Pucon nimisen pienen kaupungin melontakaupasta . Hyvä olisi kuitenkin varata kajakki jo ennen reissua kyseisestä kaupasta(Oceans and lakes). Uusi kajakki maksaa n.1000 usd kyseisessä kaupassa ja olettamuksena on että kun sen myy saa siitä takaisin max.500usd mutta voihan hyvä tuurikin käydä. Kajakin saa helposti myytyä puconissa koskimelontafirmoille, mutta Oceans and lakes ei käsittääkseni käytettyjä välineitä välitä.

Pucon on siis hyvä kaupunki aloittaa reissu ja sinne pääsee näppärästi Santiagosta julkisilla. Pitkän matkan linja-autokuljetus on tasoltaan paljon parempaa kuin Suomessa. Puconista saa hommattua autot ja välineet ja melonta voikin alkaa. Jos tosin vuokraa auton, saattaa pääkaupungissa olla paremmat apajat. Telttailu on useilla joilla välttämättömyys ja muutenkin edullinen vaihtoehto. Onhan lentolippuihin, melontavarusteisiin ja autoon jo palanut rahaa jonkin verran. Kaupasta sitten vaan muutama kattila ja jotain kokkailuvälineitä ja muuta ei sitten tarvitsekaan. Paitsi opaskirja mistä löytyy joet put-inneineen, take-outteineen ja karttoineen päivineen kannattaa ostaa puconista tai lainata jostain. Minulta saa ainakin lainaksi. Seurueessa olisi myös hyvä olla ainakin yksi henkilö joka puhuisi espanjaa koska englantia siellä ei yleisesti osata.
Petteri
Viestit: 108
Liittynyt: 3.2.2007 10:23

Re: Chilestä

Viesti Kirjoittaja Petteri »

Hyvä teksti. Otitko kuvia ja videoita? Laita jonnekin online. Laskitko kauheita? Mä olen melonu kolmosta sambesilla. Alkaa piisaa.
Hernikki
Viestit: 46
Liittynyt: 3.1.2007 16:22

Re: Chilestä

Viesti Kirjoittaja Hernikki »

Laitan koskimelonta.comiin juttua ja kuvia kunhan saan aikaiseksi. Oli siellä joitain kauheitakin joukossa.
Vastaa Viestiin