Niksinurkka:Mansetinvaihto

Koskimelonnan yleinen keskustelu

Valvojat: mikktaho, AnttiP, ville

Jouni
Viestit: 528
Liittynyt: 12.12.2006 18:49

Niksinurkka:Mansetinvaihto

Viesti Kirjoittaja Jouni »

Eräs tapa vaihtaa kaulamansetti. Jätetty vanhaa n. 5 cm. Liimana HongKongista Bison kumiliima. Muottina taikinakulho 5 litraa.
http://kotisivu.dnainternet.net/joutur/ ... vaihto.htm
Ihan vaan rohkaisuksi ensikertalaisille.
Avatar
AnttiP
Viestit: 1180
Liittynyt: 11.12.2006 19:54
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AnttiP »

Oman haasteensa tekee kaulukset joissa ulkopuolella tiukka neopreeninen mansetti...

Homman voi tehdä siten että vetää anorakin nurinpäin mutta silloin pitää muistaa suojata neopreenimansetti ja myös tuon tehosekottimen paikallaan istumisen kanssa oli haasteita... Ehkä helpompaa leikata neopreeni halki ja tikata takaisin...
Jouni
Viestit: 528
Liittynyt: 12.12.2006 18:49

Viesti Kirjoittaja Jouni »

Juuri oli kyseessä tiukanlainen (ent.) neopreeni, joka kyllä meni kulhon päälle sekä nurin että oikeinpäin. Kannattaa ottaa anorakki mukaan kulhokauppaan. Myös lasten pehmeäkuminen leikkipallo on ollut käytössä. Lateksin ompelemista en ole vielä kokeillut, mutta sanoisin sen olevan aika hankalaa. Liimataanko se ensin ja sitten tikataan vai yhtaikaako?
Teippaus oli sen takia, että lateksi oli jotenkin löysä ja lerpuutti alahelmasta liimauksen jälkeen ja teipillä sen sai kiristettyä kiinni. Kuivumisaika oli 24h/liimaus.
hankolainen
Viestit: 37
Liittynyt: 20.8.2007 11:53

Viesti Kirjoittaja hankolainen »

tämmöset ohjeet löyty :idea:
Avatar
AnttiP
Viestit: 1180
Liittynyt: 11.12.2006 19:54
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AnttiP »

Äkkiä sitä unohtaa mitä kirjoitettu/kirjoittanut... Näyttää olevan ajankohtainen topic tähän aikaa vuodesta :)
IlkkaL
Viestit: 20
Liittynyt: 22.12.2006 12:38
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja IlkkaL »

Tälläinen löytyi internetistä: http://bombergear.com/2009_2/product.php?id_product=39

Ihan pätevän tuntuinen video tuohon mansettien vaihtoon ja löytyy myös kirjalliset ohjeet. Jos joku haluaa välttämättä harjoitella, mulla olisi runsaasti rikkinäisiä mansetteja korjattavaksi.

-Ilkka
Avatar
Aku
Viestit: 264
Liittynyt: 24.1.2007 0:08
Paikkakunta: itämaan tietäjä

Viesti Kirjoittaja Aku »

Aika vaivalloisen näkönen toi bombergearin metodi.

Ite olen käyttäny tota Jounin tapasta metodia ehkä puolenkymmentä kertaa.
Olen vetänyt anorakin väärin päin, sitten muoviämäpäri kaula-aukosta läpi niin että lateksin päällä oleva neopreeni vedetään eri suuntaan kuin lateksi ja näin se ei ole tiellä.
Kun vanha mansetti on piukeena ämpärin ympätillä on se helppo leikata irti apteekista saatavalla kirurgin veitsellä. Ite olen jättänyt vaan n. 2cm vanhaa mansettia kiinnityspinnaksi. Sitte vaan uuden ja vanhan mansetin kontaktipintojen karhennus hiekkapaperilla ja rautakaupoista saatavaa liquisole kumiliimaa väliin. Olen vetänyt päälle vielä reilusti maalarinteippiä pitämään kappaleet yhdessä koska tuon kumiliiman kuivuminen vie tovin ja uusi mansetti saattaa lähtä liukumaan irti.
Mun IR fullcondition anorakissa taitaa olla kolmas kaulamansetti menossa eli vaihtamalla saa kyllä ihan kivasti lisää käyttöikää kamoilleen...
MrHat
Viestit: 76
Liittynyt: 30.10.2007 15:40
Paikkakunta: kaupunkipääseutu

Viesti Kirjoittaja MrHat »

Aina ei tarvitse vaihtaa koko mansettia. Varsinkin kesäaikaan ja kesken reissun pieni ensiapu voi olla aivan riittävä. Apteekista saa mitättömällä hinnalla kirurgin hanskoja. Kontaktiliimaa tai liquisolea ja kirurgin hanskaa alkaven reiän tai halkeaman molemmille puolille ja mansetti pelaa taas. Mikäli kyseessä on reunasta alkava halkeama, kannattaa laittaa hanskan riekale niin, että se kulkee mansetin reunan ympäri.

Voi olla kova ja jäykkä korjaus pakkasella tai kylmällä, eikä luonnollisestikaan ole vaälttämättä 100% vedenpitävä, mutta on paljon nopeampi korjaus. Jää enemmän peliaikaa.
Älä laita akvarioon kiehuvaa vettä.
Vastaa Viestiin