Sivu 1/1

Sikahauska melontamatka Sloveniaan kesällä

Lähetetty: 9.4.2018 22:15
Kirjoittaja Antti Lappalainen
Terve

Suunnittelen noin viikon melontaretkeä Sloveniaan suunnilleen heinäkuussa 2018. Tule mukaan, jos suunnilleen sama tavoite tms.

Viikko (ehkä enemmänkin) koskimelonnan harrastamista ja opettelua pääasiassa Socalla. Aloitetaan helpoista osuuksista ja viimeisinä päivinä, kun kokemusta ja taitoa on karttunut, niin mennään vaativampaa, esim. Otona tms. Olen melonut Socalla noin 15 vuoden aikana noin viitenä vuotena ja olen kokenut ongelmaksi mm. sen, että monet paikalliset oppaat tuhlaa liian paljon aikaa ykkös-kakkosluokan koskissa akanvirtaharjoituksiin, joihin usein menee noin tunti per akanvirta ja myöhemmin tylsä teoriatunti luokassa. Haluan laskea koskia niin, että melotaan 1-2 osuutta päivässä ja seuraavana päivänä vähän haastavaa jne. En usko, että erittäin kokeneiden melojien (IV-V- luokan taitajat) kannattaisi osallistua tähän, mutta muiden. Voidaan sopia myös järjestelyistä, joissa jokaiselle on jotain suunnilleen joka päivä. Siis esim. aamupäivä helpompaa ja iltapäivä jännittävämpää.

Ota yhteyttä, jos yhteinen reissu kiinnostaa. Voitaisiin lentää Suomesta Italiaan ja sieltä autokuljetus Socalle.

Ajankohta kannattaa yrittää sopia ajoissa, niin saadaan edulliset lennot. Lentokentältä voidaan sopia kuljetus Socalle.

Retkeen voidaan sisällyttää myös Triglaville patikointi, kulttuuria yms, varsinkin jos ollaan yli viikko.

Jos Suomesta ei saada kokoon porukkaa, niin pyydän opasta ottamaan mukaan muitakin.

Majoitus yms on vielä pohtimatta.

Tarkoitus on hankkia kajakit, opas yms sieltä. Melat voi tuoda Suomesta, mutta esim. hyvän taittomelan voi ostaa paikan päältä.

Antti L p. 0456757420
parhaiten minut tavoittaa facebookista, tai esim. tekstiviestillä, tai vastaamalla tähän.

Re: Sikahauska melontamatka Sloveniaan kesällä

Lähetetty: 22.4.2018 18:28
Kirjoittaja Halla
Tungen tähän samaan ketjuun - olemme näillä näkymin IlkkaT:n kanssa Socalla kesäkuun ensimmäisen viikon puolivälistä (noin 6.6. alkaen) viikon verran eteenpäin, jos vettä riittää. Suomalainen melontaseura kelpaa, jos joku on silloin hoodeilla, & opasta (Matic) ollaan ajateltu oppaaksi vaikeammille pätkille (Otona, mahd. Koritnica). Jatkamme Socalta Itävaltaan.

Re: Sikahauska melontamatka Sloveniaan kesällä

Lähetetty: 10.7.2018 7:48
Kirjoittaja Antti Lappalainen
Slovenian melontojen ajankohta varmistui ja se on 19.-24.7. Lennot on päivää aiemmin ja myöhemmin. Me otettiin melontakoulu ja kajakit Maticilta. Me viedään sinne omat melat, kypärät jne. Sloveniassa ei mun mielestä kannata Suomalaisten melojien tehdä joka päivä samaa, mitä voi helposti tehdä Suomessa, esim. Kymijoella, siis EI helppoja akanvirtaharjoituksia tuntitolkulla.

Kaikki Slovenialaiset oppaat ei varmaan tiedä Kymijoen olosuhteita ja ehkä siitä syystä pysäyttää melontaporukan Socalla aina noin tunniksi harjoittelemaan helppoon akanvirtaan. Noi akanvirtaharjoitteet kannattaa tehdä Suomessa ja keskittyä sellaiseen, mitä ei voi tehdä Kymijoella, esim. pidempien koskien laskuun yms.

Re: Sikahauska melontamatka Sloveniaan kesällä

Lähetetty: 12.7.2018 22:30
Kirjoittaja Antti Lappalainen
ok. Matic on meidän ope. :oops:

Majoitus, sukkuloinnit yms on järjestetty.