Antti johtaa uintikilpailua?

Koskimelonnan yleinen keskustelu

Valvojat: mikktaho, AnttiP, ville

Tuisku
Viestit: 99
Liittynyt: 16.7.2012 8:50

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja Tuisku »

g.) ”Siinä oli niin vietävän matalaa ja mahdoton virtaus, että ei siinä pystynyt eskimoa tekemään, varsinkin kun olkapääkin oli sökönä.”
Avatar
JarkkoM
Viestit: 337
Liittynyt: 15.12.2006 14:19
Paikkakunta: Kouvola

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja JarkkoM »

KaitsuH aikaisemmin samassa threadissä

y) "Ihan vittu huvikseni"
Avatar
jussit
Viestit: 177
Liittynyt: 1.2.2007 15:15

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja jussit »

Itsekkin kävin kesällä uimassa, hontoo ei ollut mitenkään erityisen iso, mutta sanotaanko että voimakastahtoinen. Pitkään aikaan ei ole lähtenyt yhtä lahjakkaasti holtitonta, kunnon vanhankansan rodeota. Uidessa otin vielä hontossa jäähyväiskierroksen jonka jälkeen jäin vielä aukkopeitteestä pinniin pystyssä törröttävään kiveen. Pää kävi kuitenkin ajoittain veden pinnalla joten suurempaa hätää ei päässyt muodostumaan!
Avatar
mikktaho
Viestit: 740
Liittynyt: 10.3.2012 17:30
Paikkakunta: Lohja

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja mikktaho »

Saatiimpa sitä ennen kauden päätöstä asiallinen (?) uinti aikaiseksi.

Päivä alkoi hienosti Nukarilta. Fiilis ja itseluottamus oli korkealla onnistuneen ja helpon tuntuisen luiskalaskun perusteella.

Itseluottamusta puhkuen suuntasimme Myllykoskelle. Tamperelaiskaksikon väheksyvät kommentit mölinän suuruudesta painuivat nopeasti taka-alalle, kun nähtiin kosken tilanne. Aikamme Jarkon kanssa tuumattuamme saimme laskulinjat sovittua ja molempien jännitystunnustuksien jälkeen hyppäsimme kuitenkin paatteihin ja lähdimme laskettelemaan alaspäin. Linja oli sovittu sillan alle kivien oikealta puolelta. Jarkko meni hienosti siitä mistä pitikin, itse töppäsin kajakin johonkin kiveen, joka käänsi sen verran suuntaa että ajauduin ekaan möläykseen huonosta kulmasta. Tuen ottaminen pohjasta ei ottanut onnistuakseen ja pää alaspäin lasketeltiin seuraava möläys, siinä peukalot(?) ottivat melan kanssa vastaan suurimmat hitit ja olin jo melko valmis siirtymään virran mukana matkustajaksi. Takakannelta oli kuitenkin pitkä matka kauhukahvaan. Se kuitenkin löytyi ennen seuraavaa porrasta ja se taidettiin ohittaa jo enempi pää ylöspäin, kuin alaspäin. Sain pään pintaan ja kajakin ohjattua eteenpäin ja samassa lensikin jo köysi käden yli. Nopea nappaus köydestä ja seuraavista kivistä hieman tukea, ettei mennä kovin kovaa niitä päiten. Siinä sai samalla vauhdin kokonaan pysäytettyä ja vedettyä hetken henkeä rauhakseen. Paikka osoittautui itseasiassa niin hyväksi, että siinä sai suunniteltua ylösnousemuksen kosken lumoista muurin päälle. Ihan suoraan siltä kivirykelmältä se ei onnistunut, mutta Jarkon ja Ilkan särmällä reskutusohjauksella päästiin kuitenkin muurin vieressä olevalle kivelle ja siitä muurin päälle. Siitä sitten jo päästiinkin kertomaan fiilikset suoraan GoPro:n linssin tunkiessa nenään kiinni. Jollain tavalla mulla on fiilis, että tämä vielä jossain vaiheessa nähdään internetin syövereissä :)

Paatin keräily onnistui nohevien reskuttajien kanssa tehokkaasti. Jarkko nappasi minun liiveistä hinausvyön mukaansa ja syöksyi alavirtaan metsästämään kadonnutta paattia. Viimeiset havainnot tästä olivat sen ohittaessa Jarkon rantautumisen yhteydessä. Ja sieltähän se hetken matkaa alaspäin savessa tallustettuani näkyikin ja Jarkko sen nohevasti korjasi hinaukseen ja toi rantaan.

Sillalta koskea katsellessa käytiin vielä yksityiskohtia läpi ja huono alatukihan se puute oli. Tai vastaavasti kahdeksikkomelonta tuen saamiseksi. Myös riittävällä nopeudella olisi tuosta kahden virran rajasta päästä todennäköisesti kunnialla läpi. Tosin olisiko päästy seuraavaa möläystä pidemmälle, todennäköisesti ei, mutta se selviää vasta ensi jaksossa :p
Jouni
Viestit: 528
Liittynyt: 12.12.2006 18:49

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja Jouni »

Avataanpa tämä tältä vuodelta vai onko tämä jo kulunut aihe?

Päätin uida Pernoon väliportaan yläsurffiaallon viereisessä pouroverissa. Lähti peräluuppi katolleen ja sitten jo pohja ja ja alapuolen kivi kolisi selkään. Poistuin aluksesta. Pelkässä kerrastossa uinti oli virkistävä kokemus.

Letut on paistettu (uusi perinne, tossuolut on jo out).
Rikardo
Viestit: 27
Liittynyt: 16.5.2013 10:02

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja Rikardo »

Vuoden eka melonta ja päivän toinen setti ja aivan sairaan ihana Tormin ykkös aalto
vei voimat niin totaalisesti
että kun ei ekalla noussut niin uimamieheksi siirryin.

niin pahki olin ettei meinannut jaksaa uida melaa kiinni ja juu hengitys oli aika reipasta.
Olin henkisesti valmistautunut melomaan kokopäivän yksin Tormissa , onneksi ei tarvinnut
Ja kiitos reskuttajalle!


Letunpaistoakin tuli opeteltua.
IlkkaT
Viestit: 522
Liittynyt: 2.3.2012 18:53
Paikkakunta: Candyland

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja IlkkaT »

Jos kuusamon uinteja ei lasketa, niin uintikausi aukesi kauden ekan tormin ykkössurffin päätteeksi. Aalto piti yllättävän mukavasti. Poistuessa ympäri; takasin ylös ennen kolmosta; takas alas ennen vitosta; noin neljän eskimoyrityksen jälkeen uimaan... Kelluminen virran mukana oli leppoisaa, kun vesi tuntuu lämmenneen mukavasti.

Jälkianaalisointina todettakoon eskimon nousevan huomattavasti helpommin, jos käyttää jalkojankiin suorituxessa.

Letun paisto jää sateen vuoxi seuraavaan kertaan.
ONY
Viestit: 153
Liittynyt: 21.12.2006 19:58
Paikkakunta: Lapua

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja ONY »

Kyllä minä olen käsieskimoita tehnyt, mutta jaloilla?
IlkkaT
Viestit: 522
Liittynyt: 2.3.2012 18:53
Paikkakunta: Candyland

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja IlkkaT »

ONY kirjoitti:Kyllä minä olen käsieskimoita tehnyt, mutta jaloilla?
Niin
jos niiden antaa olla velttoina &roikkuu aukkopeiton varassa veneessä, niin eskimon vääntö on huomattavasti vaikeampaa kuin pylly tiukasti istuimessa &polvella melavääntöä tukien..

https://www.youtube.com/watch?v=P0acVgY ... e=youtu.be

Uintia Norjasta
Koska pää ei kestä..
TuomasV
Viestit: 94
Liittynyt: 14.12.2006 23:04

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja TuomasV »

IlkkaT kirjoitti: https://www.youtube.com/watch?v=P0acVgY ... e=youtu.be

Uintia Norjasta
Koska pää ei kestä..
Kenenkään pään sisälle on vaikea katsoa, mutta videon perusteella hakisin ensijaisesti syytä uinteihin melontataidoista (myös eskimo).
IlkkaT
Viestit: 522
Liittynyt: 2.3.2012 18:53
Paikkakunta: Candyland

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja IlkkaT »

Eiköhän se ole päässä vika, jos lähtee uimaan, vaikka happea on jäljellä, koska ajatus menee "Osun siihen isoon kiveen joka oli 20 metriä alempana ihan just!", vaikka on ollut vasta 5 sec väärinpäin tai pyöriminen hontossa pääalaspäin niin kuumottavalta, ettei neljättä kertaa viitsinyt yrittää eskimoa...

Varmasti melontataidoissakin on kehittämistä, jos ei ole ollut aiemmin ison veden kolmosessa. Esim. takaperin laskeminen tuntui hazardilta, linjojen hakeminen probesta kaukana (tai ilman sitä) vaikealta.
Petteri
Viestit: 111
Liittynyt: 3.2.2007 10:23

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja Petteri »

Lopputulos on aina sama ja polvisuojat hankinnassa:

https://plus.google.com/u/0/photos/1137 ... 5982918689
tonisp
Viestit: 182
Liittynyt: 28.5.2012 14:56

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja tonisp »

Tässä ketjussa on ollut varsin hiljaista, vaikka useammallakin taitaisi olla raportoitavaa? Oma selostus kertoo samasta paikasta kuin edellinenkin, eli Neitikoskelta. Harvoinhan sinne uimaan mennään, mutta nyt kävi näin.

Ensimmäinen uinti tapahtui, kun surffi lipesi honton puolelle. En ollut tällä kertaa kovin kiinnostunut siitä puolesta, joten yritin suunnata sieltä kuitenkin pois. Kantti kuitenkin lipsahti, ja ryystin janooni Neitikosken vettä oikein urakalla. Hätäisen eskimon epäonnistuttua päätin tehdä tamperelaisen käsieskimon ja kakomaan vedet ulos kurkusta. Koska tämä sattui freestyle-leiriltä, sai tähän myös valmentajalta kommentteja. "Tossu-oluen arvoinen suoritus", ja niinpä päätin kokeilla tätä huonoksi havaittua tapaa ensimmäistä kertaa. Ei jatkoon.

Seuraavana päivänä onnistuin kaatumaan melkein heti sisäänmenon jälkeen diagonaaliin, joka vei tasapainon ja miehen takakannelle. Sieltä sitten eskimoa vääntämään joku 3-4 kertaa virranrajan pyörteissä, tuloksetta. Oli taas aika suorittaa tamperelainen. Tällä erää päädyttiin letunpaistoon, kohtalotoverin kera.
JukkaK
Viestit: 73
Liittynyt: 24.7.2012 8:11
Paikkakunta: Helsinki

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja JukkaK »

Jep, minähän siellä Tonin kanssa lettuja paistelin. Ja hyviä olivat!

Räväkkä sivuflippi hontossa paljasti ettei ne jalat kovin tukevasti rockstarissa kiinni pysyneet, ja eskimoyritykset irrottivat lopulta koko ukon paatista.
Pitihän se toki Norjassakin testailla kroolivetojen nopeutta, mistä Antti jo bloggailikin.
Avatar
JarkkoM
Viestit: 337
Liittynyt: 15.12.2006 14:19
Paikkakunta: Kouvola

Re: Antti johtaa uintikilpailua?

Viesti Kirjoittaja JarkkoM »

Tämä sen takia, että seassa on pari varoituksen sanaa sekä maksettu mainos. Muuten mun uinnit on niin jokapäiväisiä että internetistä loppuu kovalevy jos kaikkia koittaisi tänne kirjoitella.

Åsengin Canyonia lähestyttäessä Tuula päätti virkistäytyä virtaavassa vedessä. Paatin ja neidon väliin jäi kallioseinämä, jonka vuoksi sekä uimari että kajakki piti uittaa vastarannalle JukkaH ansiokkaasti peräkannella kuskasi Tuulan ja ruvettiin säätämään paatti asiaa. Veneen kohdalla oli pieni, mutta ei mitenkään kovan näköinen virta ja koski jatkui hivenen alempana.

Päädyttiin siihen, että lossaan köyden joen yli, jonka jälkeen vedetään paatti rannalta toiselle puolelle.
Lyötiin köyden toinen pää kiinni Tuulan paattiin (virhe nro 1) ja ylittämään virtaa. Toiseen suuntaan ilman köyttä lossaus oli kohtuu kevyt, mutta yllättävän paljon painaa virta mokomaa narua. Heittoköysi on vuonna 2 ostettu ja varmaankin sen 12-15 metriä (virhe nro 2, kyllä köyden pitää olla köyden mittainen) Hivenen siinä sitten tippui alaspäin jolloin köysi myös loppui ja ollessaan paatissa kiinni nykäys oli melko epämukava aiheuttaen tasapainokadon. Omaan kajakkiin tällöin osuva virta ja vastaiseen suuntaan vetävä Tuulan paatti irroittivat minut yksintein omasta kajakista. Siinä sitä sitten oltiin matkalla kohti kivikkoista kakkosen koskea narunjatkona roikkuen.

Koitin vapauttaa köyden liivin lehmänhännän irroittimesta, mutta eipä ollut tullut tarkastettua sen esteettömyyttä ja se oli solmussa Goproon valjaitten kanssa (virhe nro X). Siinä sitten muuta kun melasta irti ja kaksin käsin köyden irroitus hommiin. Rantaan pääsin uimaan köysi toisessa kädessä juuri samaan aikaan kun Tuulan paatti rymisteli ohitse ja köysi jäi ylävirtaan kiven ympäri kiinni. Hienon näköinen on Nomadi yksinään köyden päässä surffailemassa keskellä koskea, mitenkään mieltä rauhoittava ei ollut ajatus että köyden toisessa päässä voisi olla itse ottamassa keskikoskessa sukellustreenejä...

Melkoisen tovin muun joukon odottelun, kalliokiipeily harjoitusten, Huitilan z-drag kurssin ja pitkien kirousten jälkeen matka jatkui alavirtaan muilla ja Tuulalla, joka luopui veneestään ja melastaan minun edukseni, ylämäkeen. Minun kajakki löytyi kilometrin alavirrasta (jolloin ryhmä oli kyllä jo kehittänyt uusia seikkailuja) ja mela ei koskaan.

Kävelin äsken Fennian konttorin ohitse, jossa päätin koittaa onneani vaikka ei vastaus korvaushakemukseen tuntui melko päivänselvältä. 375 euroa melasta on jo tilillä, juuri kuulemallanne selvityksellä.
Vastaa Viestiin